Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Set günlüğü

Adana işi bir banka soygunu

Eylül'de vizyona girmesi planlanan 'Adana İşi: Bir Acayip Banka Soygunu' filminin çekimleri, son hızla devam ediyor.
Film, parasızlıkla boğuşan iki arkadaşın banka soyma maceralarını beyaz perdeye taşıyor.
Sinemaseverlerin merakla beklediği filmin Adana'daki çekimlerine konuk oldum.

GERÇEK BİR HİKAYE
Filmin senaryosu, 1990'da Adana'da gerçekleşen bir soygun girişiminden esinlenilerek yazılmış. Dönem filmlerinde inandırıcılığın ve etkileyiciliğin en önemli yollarından birisi de renk seçimidir. Film, olayın gerçekleştiği 90'lı yıllara sadık kalmak için, birbirinden farklı renk skalalarıyla özenle çekiliyor. Renk seçimi bana, Wes Anderson'ın 'Büyük Budapeşte Oteli' filmini hatırlattı. İzleyiciye farklı bir komedi sunmayı hedefleyen film, barındırdığı esprilerle de ses getirecek. 'Bu Toprağın Çocukları' filmiyle başarı yakalayan yönetmen Ali Adnan Özgür, yeni filminde gerçekçiliği yakalamak için mekan seçimine ayrıca özen göstermiş. Büyük prodüksiyon harcanarak Adana'da kurulan platoda, Çingene evlerinden dövüş sahalarına kadar görsel etkileyicilik seviyesi çok yüksek olan unsurlara yer verilmiş. Filmin görüntü yönetmeni Yusuf Aslan Yürek, filmin her aşamasına katkıda bulunuyor ve çekimlerin büyük bölümünü rejide değil kameramanların yanında, onları yönlendirerek gerçekleştiriyor.
Filmde son yılların gözde oyuncularından biri olan Ceyda Ateş'e, geçmişte birlikte çalıştığı Melih Selçuk eşlik ediyor.
Çekimler oyuncuların ve set çalışanlarının uyumuyla olduğu kadar, Murat Akkoyunlu'nun sempatik tavrı ve Serdal Genç'in esprileriyle de keyifli geçiyor.
Filmin en büyük sürprizlerinden biri ise; rock'çı Aylin Aslım. Şarkıcı, filmde kötü bir karakter olan kontes rolüyle karşımıza çıkıyor.

OYUNC ULAR HASTA OLDU
Filmle ilgili en ilginç detaylardan birisi ise; dış mekanda yapılan çekimler yüzünden her oyuncunun hasta olması… Hasta olan oyuncular, serumla çekimlere devam ederken, kostüm sorumlusu İnci Hanım, her kıyafetin altına yerleştirdiği içliklerle oyuncularını koruma altına almış.
Film, yöresel komedi filmlerinin rağbet gördüğü günümüzde, 'Adana'ya özgü bir film nasıl çekilmeli?' sorusuna cevap verir nitelikte…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA